Danas umjereno oblačno: Kakvo nas vrijeme očekuje za praznike

Radiosarajevo.ba
Danas umjereno oblačno: Kakvo nas vrijeme očekuje za praznike
Danas u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme.

Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima magla i niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7 stepena. 

U Sarajevu malo do umjereno oblačno. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena. 

Biometereološka prognoza: Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana. Uz temperature primjerene ovom dobu godine, većina ljudi će se osjećati bolje. Pri tome će u Hercegovini biti ugodnije, dok će u unutrašnjosti, naoblaka i duže zadržavanje magle loše uticati na hronične bolesnike, naročito u prvom dijelu dana.

U nedjelju prolazno više oblačnosti prije podne. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. 

U ponedjeljak prije podne se prognozira naoblačenje. U drugoj polovini dana kiša. Slabije padavine na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. U Bosni od večernjih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C. 

U utorak oblačno sa kišom ili susnježicom, na planinama snijeg. Padavine većinom prije podne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije