Prognoza za BiH do 2. februara: Meteorolozi najavili pad temperature do -12°C, snijeg i kišu

0
Radiosarajevo.ba
Prognoza za BiH do 2. februara: Meteorolozi najavili pad temperature do -12°C, snijeg i kišu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu do 2. februra 2024. godine.

Iznadprosječno topao period zadržaće se do petka prijepodne. U popodnevnim satima iz skoro proljetnih uslova u Bosni i Hercegovini, vremenske prilike preći će u normalne za ovo doba godine. Osjetni pad temperature zraka prvo će zahvatiti sjeverna, a do kraja dana i ostala područja naše zemlje.

Promjenu temperature pratiće i promjene u padavinama. Kiša će prvo preći u susnježicu, a zatim i u snijeg. Jedino na krajnjem jugu zemlje padavine će biti u obliku kiše. Prvog dana vikenda očekuje se nestabilno vrijeme sa snijegom, osim na jugu gdje se očekuje kiša ili susnježica. Od nedjelje (21.01.) igledna je stabilizacija vremenskih prilika.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Preovladaveće umjereno oblačno i djelimično sunčano. U jutarnjim satima očekuje se mraz. Pojava mraza nije isključena i u južnim područjima Hercegovine. Tokom dana negativne temperature zadraće se u pretplaninskim i planinskim područjima.

Minimalne temperature zraka varirat će i do -12°C u Bosni, na jugu Hercegovine do -1°C. Najviše dnevne temperature između -2°C i 3°C u Bosni, do 8°C na jugu zemlje. Od utorka maksimalne temperature od 0°C do 6°C, na jugu od 5°C do 9°C.

Slabe padavine, snijeg u Bosni i kiša u južnoj Hercegovini prema trenutnim prognoznim materijalima moguće su u utorak (23.01.) i u periodu od (27.01. do 30.01.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije