Na Bjelašnici jutros minus 10: Evo i prognoze za naredne dane - kiša i 17 stepeni, pa zahlađenje

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 10: Evo i prognoze za naredne dane - kiša i 17 stepeni, pa zahlađenje
FOTO: AA / Bjelašnica

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je padao snijeg u ranim jutarnjim satima.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Sokolac -2, Ivan Sedlo -1, Banja Luka, Sanski Most i Srebrenica 0, Bihać 1, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zenica 2, Bijeljina, Bugojno i Livno 3, Drvar i Zvornik 5, Široki Brijeg 6, Trebinje 7, Mostar 8, Neum 9 stepeni.

Bioprognoza: Pogoršanje i nestabilne vremenske prilike loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Vjetrovito vrijeme i jačanje južine u poslijepodnevnim i večernjim satima dodatno će usložnjavati opštu sliku. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Danas u jutarnjim satima u Bosni prolazan snijeg. U nizinama je moguća kiša koja će se smrzavati. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa jugozapada u večernjim satima koje će usloviti slabu kišu na području Hercegovine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 8 do 12°C. U Sarajevu prije podne pretežno oblačno sa prolaznim slabim snijegom u ranim jutarnjim satima. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će uglavnom padati na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne gdje se glavnina padavina očekuje tokom noći na četvrtak. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak su izgledni i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu o 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C. 

Rat meteorologa u programu uživo: ‘Izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu. Ovo ste mi namjestili‘

Rat meteorologa u programu uživo: ‘Izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu. Ovo ste mi namjestili‘

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Većina padavina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Prije podne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C. 

U petak kiša bi se zadržala u Hercegovini. U Bosni se tokom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postepeno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo sa temperaturama od 8 do 16°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije