Meteorolozi objavili prognozu do kraja januara: Ovo bi vas moglo iznenaditi

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do kraja januara: Ovo bi vas moglo iznenaditi
Foto: M.M./Radiosarajevo.ba / Januarska šetnja Sarajevom

Federalni hidrometeorološki zavod, objavio je danas, 15. januara, srednjoročnu prognozu za naredne dvije sedmice, za period do 29. januara. 

Početak druge polovine januara, kad su u pitanju temperature zraka, biće sličan prvim danima ove godine, a to znači zima bez prave zime. Minusi će se zadržati na planinama. U nižim područjima minusi biće rijetki i slabi uglavnom pri tlu.

Preovladavat će nestabilno vrijeme sa kišom u nižim, a snijeg i susnježica padaće uglavnom u planinskim i pretplaninskim područjima.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Očekivane padavine u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine neće biti obilne i stalne. Više količine padavine izgledne su na jugu i jugozapadu zemlje. Najviše padavina prognozira se u četvrtak (18.01.) i petak (19.01.).

Minimalne temperature zraka varirat će od -2°C do 3°C u Bosni, na području Hercegovine od 5°C do 9°C. Najviše dnevne temperature između 4°C i 9°C u Bosni, do 14°C na jugu zemlje. Od četvrtka maksimalne temperature od 8°C do 14°C, na jugu i do 17°C.

U periodu od 21. do 29. januara preovladavaće promjenjivo oblačno, djelimično sunčano i stabilno vrijeme. U jutarnjim satima izgledni su minusi koji će biti izraženiji u centralnim područjima. Tokom dana temperature zraka biće uglavnom pozitivne, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije