Haos u Sloveniji: Veliko nevrijeme pogodilo zemlju, vjetar obarao kamione

1
Radiosarajevo.ba
Haos u Sloveniji: Veliko nevrijeme pogodilo zemlju, vjetar obarao kamione
Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sloveniji

Jaka oluja koja je ovog utorka pogodila Sloveniju, prevrtala je kamione na putu kod slovenačkog naselja Podnanosa, a među njima je i kamion kojim je upravljao 61-godišnji muškarac iz Srbije.

Muškarac iz Srbije, na sreću, nije povređen, prenosi portal 24UR.

Nešto kasnije, vjetar je na regionalnom putu kod Manča prevrnulo još jedan kamion u kojem je zarobljen 23-godišnji hrvatski državljanin. Kako je saopšteno iz novogoriške policijske uprave, vatrogasci su mu pomogli da izađe iz vozila, ali je zbog lakših povreda morao da bude zbrinut u Domu zdravlja u Ajdovščini.

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

Na istom mjestu, prethodno se prevrnuo strani kombi sa prikolicom kojim je upravljao 45-godišnji vozač, državljanin Rumunije. Njegov suvozač i on nisu povrijeđeni.

Agencija za životnu sredinu Slovenije izdala je narandžasto upozorenje za jugozapad Slovenije upravo zbog jakog vetra.

Primorski auto-put između čvorova Kastelec i Kozina prema Ljubljani bio je zatvoren za saobraćaj. Ograničenja za pojedine grupe vozila važe i u Vipavskoj dolini, gdje je i pored zabrane vožnje za ovu grupu vozila nevrijeme prevrnulo nekoliko kamiona.

Usljed nevremena prevrnuo se i kamion sa prikolicom kojim je upravljao 23-godišnji vozač koji se od naleta prevrnuo na desnu stranu.

Ograničenja u saobraćaju i dalje važe za kamione koji zbog svoje visine imaju još veći rizik da ih prevrnu jaki udari vetra. Sa brzinom kretanja vozila pojačava se i jačina vetra, upozorili su u PU Nova Gorica.

Ponovno je v naših krajih zapihala močna burja. Največ težav je do sedaj povzročila v prometu. Na regionalni cesti Manče...

Posted by Gasilsko reševalni center Ajdovščina on Tuesday, January 9, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije