Jako nevrijeme pogodilo Njemačku: Srušena stabla, nekoliko povrijeđenih, otkazane linije vozova

0
Radiosarajevo.ba
Jako nevrijeme pogodilo Njemačku: Srušena stabla, nekoliko povrijeđenih, otkazane linije vozova
Foto: Nordwesten Zeitung / Oluja Zoltan

Oluja 'Zoltan' u Njemačkoj teško je pogodila željeznički saobraćaj. Brojna su otkazivanja i kašnjenja u regionalnom i međugradskom prijevozu zbog štete od oluje. Najveći utjecaj oluje osjetile su linije na sjeveru zemlje.

Prema prvim informacijama, u petak, 22. decembra, biti će otkazani međugradski vozovi između Hamburga/Hannovera, Kassela i Frankfurta/Stuttgarta/Basela, kao i Würzburga i Münchena.

Postoje kašnjenja i otkazivanja u linijama između Berlina/Leipziga/Erfurta i Frankfurta. ICE vozovi koji saobraćaju između Kölna i Kassela također će zasad biti otkazani.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Prema informacijama od petka, vozovi ICE i IC ne staju u Marienhafeu, Nordenu, Norddeichu i Norddeich Moleu. Linije EC vozova u Hamburgu i Schleswig-Holsteinu također su pogođene.

U četvrtak, 21. decembra, bilo je kašnjenja i otkazivanja zbog vremenskih neprilika u regionalnom prijevozu, što se nastavilo i u noći s četvrtka na petak. U blizini Hamburga saobraćaj je zaustavljen u nekim pravcima.

U Njemačkoj uoči Božića najavljen uragan, u nekoliko sljedećih dana očekuje se haos

U Njemačkoj uoči Božića najavljen uragan, u nekoliko sljedećih dana očekuje se haos

Orkanski udari nisu uzrokovali samo padanje stabala na šine, već i na ceste. Božićni sajmovi ostali su zatvoreni ili su ranije zatvorili, a trajekti su otkazani, poput putovanja između Rostocka i Gedsera u Danskoj. Prema priopćenju policije, most Fehmarnsund također je morao biti potpuno zatvoren u Schleswig-Holsteinu.

Na Glavnom kolodvoru u Fuldi 'zaglavilo' 2.000 ljudi

U centralnoj Njemačkoj, oluja 'Zoltan' u četvrtak je teško pogodila međugradske i regionalne željezničke usluge. Kasno navečer više od 2.000 putnika ostalo je na Glavnom kolodvoru u Fuldi, a njihovi vozovi više nisu vozili. O tome izvještava informativni servis Nonstop News.

Mnogi su putnici tada pokušali sami doći do odredišta drugim rutama.

Dvoje povrijeđenih u Saskoj-Anhaltu

U Saskoj-Anhaltu su se u noći s četvrtka na petak zbog nevremena srušila brojna stabla te polomile grane i saobraćajni znakovi. U Salzwedelu i Gommernu (okrug Jerichower Land) dvije su osobe lakše povrijeđene, objavila je u petak ujutro policija Stendala.

Prema priopćenju policije, kombi u Salzwedelu je zbog jakog vjetra skrenuo s ceste, a u Gommernu je stablo palo na automobil.

U Harzu, prema magdeburškoj policiji, B242 zatvorena je do 26. decembra kao mjera predostrožnosti zbog opasnosti od štete od oluje.

Srušeno stablo kod Montabaura - dvoje povrijeđenih

Stablo koje je palo zbog nevremena izazvalo je nesreću kod Montabaura s dvoje lakše povrijeđenih. Dva su se automobila u četvrtak navečer vozila saveznim autoputem 49 prema Montabauru kada se stablo bukve iznenada srušilo na cestu, priopćila je policija. Oba su vozila udarila u drvo. U bolnicu su prevezeni 71-godišnjak i 44-godišnjak. Dva automobila su odvučena.

Oluja rezultirala zatvaranjem mosta Fehmarnsund

Most Fehmarnsund (Schleswig-Holstein) potpuno je zatvoren zbog oluje 'Zoltan'. Policija je to priopćila u četvrtak navečer. Prethodno je saobraćanje mnogih trajekata na sjeveru, između Föhra i Amruma ili Halligena i kopna, već bilo otkazano.

Na sjeveru i sjeverozapadu Njemačke postoji opasnost od olujnih udara. Njemačka meteorološka služba (DWD) izdala je upozorenje na teške vremenske uvjete, među ostalim, za zapadnu obalu Schleswig-Holsteina.

U Hamburgu poplavljena ribarnica

Upozorenja o olujnom udaru na snazi ​​su za Sjeverno more i Hamburg, a u nekim područjima očekuju se i orkanski vjetrovi. U Hamburgu je poplavila ribarnica. Uprkos brojnim upozorenjima, očito nisu svi vozači maknuli svoje automobile s parkirnih mjesta kod ribarnice, potvrdili su vatrogasci. Vatrogasci su odvozili vozila s parkinga ribarnice, izvještava Fenix.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije