Snježna oluja pogodila Rusiju, haos na glavnim putevima

1
Fena
Snježna oluja pogodila Rusiju, haos na glavnim putevima
Foto: X.com / Snijeg u Rusiji / Ilustracija

Snježna oluja je u petak, 15. decembra, zahvatila dijelove Rusije, prekrivši Moskvu u jednoj od najvećih snježnih padavina u posljednjih nekoliko decenija i uzrokujući haos na glavnim putevima.

Vozači kamiona borili su se sa snijegom od više od 20 centimetara i jakim vjetrom.

Ciklon je donio više od jednog dana stalnih mećava u rusku prijestolnicu u jednoj od najjačih snježnih oluja koje su pogodile Moskvu u posljednjih 60 godina, prema meteorolozima.

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Više od jedne petine prosječne snježne padavine za decembar zabilježeno je tokom samo 24 sata na metrološkim stanicama širom Moskve gdje su ulice bile prekrivene snijegom, a vozači su se borili da izvuku svoje automobile sa parking mjesta.

Meteorološka web stranica Gismeteo navodi da bi ukupan decembarski snijeg u Moskvi mogao dostići 50 centimetara, što je najviše za taj mjesec.

Škole u nekim regionima evropske Rusije zatvorene su zbog snježnih padavina, javila je ruska televizija. Ogromna saobraćajna gužva od 10 kilometara nastala je preko noći na jednom od glavnih ruskih puteva - M4 - na jugu, zarobivši vozače na niskim temperaturama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije