Meteorolozi objavili detaljnu prognozu: U naredna tri dana temperature do 20 stepeni, a onda snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili detaljnu prognozu: U naredna tri dana temperature do 20 stepeni, a onda snijeg
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Bosanskohercegovački meteorolozi objavili su kakve nas vremenske prilike očekuju do kraja radne sedmice.

U naredna dva dana pojačan jugo, u četvrtak vrlo toplo za ovo doba godine uz temperature lokalno do +20 °C. Sutradan, u petak snijeg će zabijeliti veći dio zemlje, navode na stranici BHmeteo.

"Srijeda (17.01.) - U srijedu većinom pretežno oblačno vrijeme, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uz duže sunčane periode tokom dana. Lokalno kiša, najviše padavina u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne i to glavninom poslijepodne i u večernjim satima. U večernjim satima i u noći na četvrtak (18.01.) lokalno obilnija kiša i pljuskovi uz moguću grmljavinu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Jačanje južine, odnosno južnog i jugozapadnog vjetra koji će od sredine dana postepeno širom zemlje zapuhati umjeren do na udare jak. Na planinama olujni udari juga. Jačina udara juga većinom 30 do 50 km/h, na planinama 60 do 90 km/h. Jutarnja temperatura u srijedu -4 do 4, na jugu do 9 °C. Dnevna temperatura 8 do 13, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 15 °C.

Četvrtak (18.01.) - Umjereno do pretežno oblačno, toplo i vjetrovito vrijeme. U Hercegovni, na jugozapadu i zapadu Bosne većinom kiša i pljuskovi uz lokalno obilnije padavine. U ostatku zemlje samo rijetko slabija kiša. Puhat će umjeren do na udare jak jugo širom zemlje, na planinama olujni udari. Jačina udara vjetra 30 do 50 km/h, na planinama do 90 km/h. Vjetar će u večernjim satima četvrtka malo oslabiti.

Na Bjelašnici jutros minus 10: Evo i prognoze za naredne dane - kiša i 17 stepeni, pa zahlađenje

Na Bjelašnici jutros minus 10: Evo i prognoze za naredne dane - kiša i 17 stepeni, pa zahlađenje

Jutarnja temperatura u četvrtak 7 do 13, lokalno do 15 °C. Dnevna temperatura 11 do 18, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 20 °C.

Petak (19.01.) - Od jutarnjih sati petka osjetna promjena vremena prodorom hladne fronte sa sjevera. Donijet će nagli pad temperature, prolazno pojačan sjeverac i snijeg većem dijelu zemlje uz fromiranje tanjeg snježnog pokrivača. U Hercegovini uglavnom kiša, snijeg je u višim krajevima moguć u noći na subotu.

U petak većinom jutro toplije od dana. Jutarnja temperatura 4 do 8, lokalno do 12 °C. Dnevna temperatura -3 do 2, u Hercegovini 10 do 16 °C.

U subotu postepeno slabljenje i prestanak padavina, dok nas u nedjelju prema trenutnim prognozama očekuje pretežno sunčano vrijeme. Hladnije za vikend", objavili su BH meteorolozi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije