Prof. dr. Gavrankapetanović: Previše je zapuštenih slučajeva, treba nam podrška

Radiosarajevo.ba
Prof. dr. Gavrankapetanović: Previše je zapuštenih slučajeva, treba nam podrška
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Profesor doktor Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu, tvrdi da je bolnici na čijem je čelu, ali i zdravstvenom sistemu uopće, potrebna podrška Ministarstva zdravstva KS, ali i Zavoda zdravstvenog osiguranja, zbog velikog broja zapuštenih slučajeva, koje kako nam je rekao "nije vidio 32 godine kako je u hirurgiji".

“Podrška nam treba kako bismo nastavili uspješno liječiti. Imamo veliku želju pomagati, a veliki je broj zapuštenih slučajeva. Predugo je zdravstveni sistem bio zatvoren. Bez podrške Ministarstva zdravlja i ZZO ne možemo naprijed, a građani toliko trebaju medicinsku uslugu. Slomit će nas finansijski, ako nas ne budu pratili", kazao nam je Gavrankapetanović.

On je podvukao da nikada nije vidio veliki broj zapuštenih slučajeva

"Ovo nisam vidio u 32 godine hirurškog rada. Suština je pomoć da nas prate, a nema ništa od lijepih riječi", podvukao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, dodao je da je sve do ljudi, osobito onih koji nas vode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije