Nadin Smajlović i Sarajevska raja uručili nagradu prof. dr. Gavrankapetanoviću

Radiosarajevo.ba
Nadin Smajlović i Sarajevska raja uručili nagradu prof. dr. Gavrankapetanoviću
Sarajevska raja / Smajlović i Gavrankapetanović

Djevojčica Nadin Smajlović i predsjednik Udruženja Sarajevska Raja Nedim Ramić, uručili su sliku zahvalnosti i podrške prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću. 

Udruženje Sarajevska raja broji preko 9.000 članova, a bilo je i organizator protesta ispred KCUS-a, kada je odbijeno liječenje Nadin Smajlović.

Denis Smajlović, otac Nadin, rekao je kako je Gavrankapetanović bio uz njihovu porodicu proteklih devet mjeseci. 

"Izrazili smo veliki zahvalnost i podršku profesoru Gavrankapetanoviću za sve ono što je činio za nas i što je u najtežim trenucima bio uz našu Nadin. Jer jedino je on u proteklih devet mjeseci bio uz nas. I brinuo se za našu Nadin.

Ramić, Smajlović i prof. dr. Gavrankapetanović - undefined

Foto: Privatni album: Ramić, Smajlović i prof. dr. Gavrankapetanović

Od ostalih nikada niko nije nazvao i pitao za to djete. Nit je ko zvao iz Federacije niti sa KCUS-a. Izvjesno vrijeme bili smo prepušteni sami sebi", poručili su roditelji djevojčice Nadin Smajlović.

Podsjećamo, borba za život Nadin Smajlović trajala je punih devet mjeseci jer je porodica, zbog odbijanja Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu da odobri liječenje van BiH, izmjestila djevojčicu u Tursku kako bi dobila potrebnu terapiju o vlastitom trošku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije