COVID-19 / Još jedan pripadnik Oružanih snaga BiH preminuo od koronavirusa

06. 07. 2020. u 16:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 154

U bolnici Kasindo-Lukavica u Istočnom Sarajevu, u nedjelju 05. jula 2020. godine, od virusa COVID-19 preminuo je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Z.Č.

Preminuli je bio pripadnik Operativne komande OS BiH - Brigada Zračnih snaga u kasarni „Rajlovac“, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Ovo je drugi pripadnik OS BiH koji je preminuo kao posljedica zaraze virusom COVID-19.

Do danas, 6. jula 2020. godine, u Oružanim snagama BiH je od početka pandemije ukupno bilo zaraženo 33 lica, od kojih su dva lica preminula, 11 lica se oporavilo, a 20 lica se vode kao zaraženi.

Ministarstvo odbrane BiH, na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem i njegovim zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem, izražavaju saučešće porodici preminulog pripadnika OS BiH.

U skladu sa situacijom u cijeloj zemlji, regiji i šire, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH preduzimaju mjere za zaštitu od pandemije COVID-19, a trenutno su angažovani resursi za pomoć civilnim strukturama na ublažavanju posljedica od COVID-19 na 11 lokacija.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA