Uznemirujući podaci: Danas u BiH preminulo šest osoba zaraženih COVID-19

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući podaci: Danas u BiH preminulo šest osoba zaraženih COVID-19
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Prema službenim informacijama iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo u zadnja 24 sata testirano je 688 uzoraka od kojih je 46 pozitivnih na COVID-19.

Kada su u pitanju brojke po kantonima, u Tuzlanskom je zabilježeno 19 novih slučajeva, u Zeničko-dobojskom pet, Srednjobosanskom jedan, Unsko-sanskom jedan, Bosansko-podrinjskom tri i Sarajevskom kantonu 17.

Kako je ranije potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, dvije starije osobe preminule su u izolatoriju Klinike za plućne bolesti na Podhrastovima. Radi se o osobama koje su imale od ranije i druga oboljenja, a bile su pozitivne na koronavirus. Među smrtnim slučajevima u Kantonu Sarajevo umrla je i jedna žena pozitivna na koronavirus, a koja nije bila u izolatoriju.

Isto tako, u Banovićima je preminula jedna starija ženska osoba.

U manjem bh. entitetu testirano je 134 uzoraka, a od toga je 16 pozitivnih osoba na koronavirus, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS. Tamo je aktivno 2.609 slučajeva zaraze.

Prijavljena su i dva smrtna slučaja, potvrdila je Jela Aćimović, epidemiologinja u navedenom institutu.

Saberemo li podatke o broju umrlih iz Federacije i RS-a dobit ćemo zabrinjavajuću brojku od šest preminulih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije