Pripadnici Civilne zaštite FBiH pretražuju Jablaničko jezero: 'Radit ćemo bez prekida 24 sata'

1
Radiosarajevo.ba
Pripadnici Civilne zaštite FBiH pretražuju Jablaničko jezero: 'Radit ćemo bez prekida 24 sata'
Foto: FUCZ / Pripadnici Civilne zaštite FBiH pretražuju Jablaničko jezero

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u subotu, 6. oktobra, pretraživali su Buturović Polje, lokalitet na kojem se nakupila veća količina vode.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac bio je na Jablaničkom jezeru čija je površina prekrivena jalovinom, smećem i drugim predmetima, što dodatno otežava vizuelnu pretragu terena.

Inžinjerijske jedinice, Služba traganja i spašavanja nestalih i svi drugi resursi stavljeni su na raspolaganje civilnim strukturama. Radi se na pretraživanju Jablaničkog jezera, ali i raščiščavanju putnih komunikacija.

UŽIVO | Uspostavljena putna komunikacija između Mostara i Jablanice. Evo za koga

UŽIVO | Uspostavljena putna komunikacija između Mostara i Jablanice. Evo za koga

Naš fotoreporter razgovarao je sa Veliborom Lukinom, vođa tima za spašavanje na brzim i mirnim vodama FUCZ-a, koji mu je prenio dešavanja sa terena.

"Trenutno smo na lokaciji Buturović Polja sa dva čamca i sedam spasitelja gdje vršimo pretragu Jablaničkog jezera. Trenutno nemamo informaciju da u ovom dijelu terena ima žrtava, ali mi sve pretražujemo. Ako treba, radit ćemo prekida, i dan i noć", dodao je Lukin.

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije