Pretres porodične kuće kod B. Šamca: Zaplijenjeno više od tonu i po duhana

Radiosarajevo.ba
Pretres porodične kuće kod B. Šamca: Zaplijenjeno više od tonu i po duhana
UIO BiH / Akcija u Obudovcu

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz regionalnog centra Tuzla izveli su na području Obudovca kod Bosanskog Šamca operativnu akciju kodnog naziva “Ronhill”. T

Tom prilikom pronađena je i oduzeta velika količina duhana namijenjenog crnom tržištu u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, kao i posebna mašina za rezanje duhana. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 170.000 KM, saopćeno je iz UIO BiH.

" U akciji kodnog naziva “Ronhill”  izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu lica sa inicijalima P.P na području Obudovca, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenog pretresa  pronađeno je 1.033 kg sitno rezanog duvana bez akciznih markica i 685 kg duhana u listu. Pored toga, pronađena je i mašinu za rezanje duhana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe, koja je bila namijenjena crnom tržištu u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj procjenjuje se na iznos od 170.000 KM", kaže se u saopćenju.

Protiv osumnjičene osobe  bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, iz člana 210a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije