Čekaju se "roštilj-barikade": Stranka za BiH zaprijetila Dodiku "mirom"

Fena
Čekaju se "roštilj-barikade": Stranka za BiH zaprijetila Dodiku "mirom"
Foto: Istinomjer / Amer Jerlagić, predsjednik SBiH
Povodom izjava Milorada Dodika, saopćenjem se oglasila Stranka za BiH iz koje podsjećaju predsjednika RS-a da će oni "njemu i sličnima uvijek prijetiti mirom, a susjedima dobrosusjedstvom".

Predsjednik stranke Amer Jerlagić poručio je "onima koji bolesno sanjaju da podijele Bosnu i Hercegovinu" da to nikada neće moći učiniti, te podsjetio da je u svojoj hiljadugodišnjoj historiji Bosna i Hercegovina uvijek nadživjela svoje okupatore i one koji su je pokušavali sahraniti, "pa tako će nadživjeti i Dodika i njemu slične".

"Podsjećamo Dodika na ne tako davnu prošlost u kojoj je pokušaj podjele i uništenja Bosne i Hercegovine balkanskog kasapina Slobodana Miloševića završio njegovom propašću", rekao je Jerlagić.

Dodao je da nikada niko neće uspjeti u namjeri da BiH podijeli i uništi, pa Dodika poziva da konačno i što prije prihvati tu i takvu realnost.

"Umjesto prijetnji secesionizmom i ratom, predlažemo Dodiku da narodu za koji tvrdi da ga predstavlja ponudi bolje obrazovanje, bolje zdravstvo i ekonomiju koja će otvoriti nova radna mjesta i zaustaviti trajan odliv mladih ljudi iz manjeg entiteta", istakao je Jerlagić, saopćeno je iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije