"Noćni vukovi" najavili tužbu protiv Mektića: Nismo teroristi

Radiosarajevo.ba
"Noćni vukovi" najavili tužbu protiv Mektića: Nismo teroristi
YouTube / Noćni vukovi s ministrom Dokićem

Ogranak ruskog moto kluba „Noćni vukovi“ u Republici Srpskoj podnijet će tužbu protiv ministra siurnosti BiH Dragana Mektića zbog, kako kažu za ATV,  laži i svakodnevnog blaćenja ugleda

Ova reakcija moto-kluba uslijedila je nakon što je vođama „Noćnih vukova“ iz Rusije i Srbije zabranjen ulazak u BiH na najavljenu turu kroz Republiku Srpsku.

Vođa „Noćnih vukova“ u Srbiji, Saša Savić za ATV kaže da ne zna i ne razumije zašto im je zabranjen ulazak u BiH, te zašto im lijepe etikete ekstremnih desničara i terorista.

“Obilazimo crkve i manastire, spomenike koji su vezani za srpsku i rusku istoriju. Šta njima tu sad smeta i zašto je sve to tako ispalo, meni to stvarno nije jasno”, rekao je predsjednik moto-kluba “Noćni vukovi Srbija“ Saša Savić.

Kaže i da mu sve liči na američku i NATO propagandu uoči predsjedničkih izbora u Rusiji.

“A onda smo mi tu sad moguće ispali kao kolateralna šteta da bi napali predsjednika Putina i da bi uzgred narušili autoritet i ugled predsjednika Dodika”, rekao je Savić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije