Za Radiosarajevo.ba / Ujić: Vođi "Noćnih vukova" zabranili smo ulazak u BiH

15. 03. 2018. u 15:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 291

Direktor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovne Slobodan Ujić potvrdio je danas za Radiosarajevo.ba da je zabranjen ulazak u našu zemlju za dvojicu državljanina Rusije i Srbije.

On je kazao da je jedan od njih vođa ruske bajkerske grupe „Noćni vukovi“. Radi se, inače, o Aleksandru Zaldostanovu.

Piše: Faruk Vele 

Također, ulazak u BiH zabranjen je i Saši Saviću, članu ove grupe srbijanskog porijekla.

"Riječ je o osobama koje su prijetnja po sigurnost. To nisu nikakvi formalni razlozi, već razlozi postoje. Ja radim u skladu sa zakonom. Dobijemo akt i postupamo u skladu sa zakonima države BiH"

Članovi "Noćnih vukova" najavili su da će 19. marta početi turneju "Ruski Balkan" u okviru koje su planirali posjetu Srbiji i bh. entitetu Republika Srpska.

Planirana turneja bi, prema najavi, trebala trajati devet dana, a tokom nje su namjeravali posjetiti Beograd, Novi Sad, Valjevo, Kruševac, Niš, Jagodina, Kragujevac i Belu Crkvu u Srbiji, kao i Banjaluku, Bijeljinu, Brčko i Doboj u Bosni i Hercegovini.

Ambasada SAD-a u Sarajevu apelirala je na organe vlasti BiH da ozbiljno shvate „sve moguće sigurnosne prijetnje“. Naveli su da "ovakve posjete koje negativno utiču na stabilnost nisu korisne i ne treba ih podržavati“.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA