Premijer Vlade Kantona Sarajevo i ministar zdravstva obišli Covid odjel Opće bolnice

2
Radiosarajevo.ba
Premijer Vlade Kantona Sarajevo i ministar zdravstva obišli Covid odjel Opće bolnice
Foto: Opća bolnica Sarajevo / Forto_Vranic_Opca_Bolnica

Edin Forto,premijer Vlade Kantona Sarajevo i prof. dr. Haris Vranić,ministar zdravstva u Vladi KS, obišli su danas pacijente u COVID odjelu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Gosti su se interesirali za zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata te o raspoloživim kapacitetima za oboljele od COVID-19. u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Premijer Forto i ministar Vranić, koji je donedavno radio u ovoj ustanovi, zajedno sa dežurnom medicinskom ekipom, propisno obučeni u zaštitnu opremu, su obišli pacijente i poželjeli im što brži oporavak, saopćeno je iz Opće bolnice.

Forto_Vranic_Opca_Bolnica - undefined

Foto: Opća bolnica Sarajevo: Forto_Vranic_Opca_Bolnica

"Na ovaj veliki dan za BiH, kada obilježavamo Dan nezavisnosti naše zemlje , željeli smo biti s našim sugrađanima koji su na liječenju, ali i dati podršku medicinskom osoblju koje vrijedno radi ovaj humani i zahtjevan posao u uslovima pandemije COVID-19.
Posjeta je bila nenajavljena , a uvjerili smo se da u Izolatoriju Opće bolnice sve funkcioniše odlično. Osoblje je posvećeno i požrtvovano što su nam potvrdili pacijenti", kazao je ministar Vranić.

Premijer i ministar su pozvali građane da se pridržavaju svih preporučenih mjera, da zaštite sebe i druge i da na taj način pomognu i medicinskom osoblju da sačuva zdravstveni sistem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije