Odluke / Ministar Vranić najavio uvođenje nove mjere u Kantonu Sarajevo

22. 02. 2021. u 13:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Danas je održana hitna sjednica Vlada Kantona Sarajevo na kojoj je usvojeno niz zaključaka u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa.

Sjednici Vlade su prisustvovali članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom, predstavnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kao i policijski komesar MUP-a KS.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić govorio je o potencijalnim žarištima i mjerama koje se planiraju uvesti u cijelju sprječavanja širenja koronavirusa.

"Žarišta širenja zaraze mogu biti zatvoreni prostori, to su kafane, kafići, radnje i kafane unutar tržnih centara. Jedna od mjera će sada biti uvođenje COVID redara u velikim tržnim centrima koji će na osnovu tačnog izračuna tačno puštati broj ljudi", kazao je Vranić.

On ističe da je glavna i osnovna mjera disciplina građana.

"Svi su potencijalni bolesnici, pridržavajate se propisanih mjera. Bez saradnje između građanstva i Vlade rezultat neće biti dobar", poručio je Vranić.

Podsjećamo na današnjoj hitnoj sjednici Vlade KS usvojeni su zaključci koji imaju za cilj bobru protiv epidemije COVID-a.

Usvojen zaključke možete pročitati OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)