Premijer Uk: 'Situacija se polako vraća u normalu, nema razloga za paniku'

6
Radiosarajevo.ba
Premijer Uk: 'Situacija se polako vraća u normalu, nema razloga za paniku'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nihad Uk

Povodom nestanka električne energije na području cijele Bosne i Hercegovine, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk izjavio je da nema razloga za paniku, te da se stanje s napajanjem polako vraća u normalu. 

Premijer Uk istakao je da je zajedno sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojanom Bošnjakom u stalnom kontaktu s Kantonalnom upravom civilne zaštite KS, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i drugim relevantnim službama, koje izvještavaju da u Kantonu Sarajevo nema značajnijih posljedica uzrokovanih raspadom elektroenergetskog sistema. 

"Vitalni parametri Kantona Sarajevo funkcionišu, svi raspoloživi agregati su u funkciji. Bolnice nisu prekidale rad, a svi zdravstveni objekti nastavljaju s radom i pružanjem neophodnih usluga.

Između potreba i mogućnosti: Da li postoji inkluzivni turizam u Bosni i Hercegovini?

Između potreba i mogućnosti: Da li postoji inkluzivni turizam u Bosni i Hercegovini?

Policijski službenici aktivno regulišu saobraćaj unutar svojih kapaciteta, kako bi se obezbijedio red i sigurnost na cestama.

Gradski saobraćaj pojačan je dodatnim autobusima, umjesto trolejbusa i tramvaja. Civilna zaštita i sva komunalna preduzeća KS stavila su na rapolaganje cisterne za pitku vodu.

Vatrogasci rade na spašavanju građana koji su se tokom prekida napajanja strujom zadesili u liftovima. Razumijemo zabrinutost, ali nema razloga za paniku. Situaciju držimo pod kontrolom i preduzeli smo sve neophodne mjere kako bismo obezbjedili sigurnost i stabilnost života u Kantonu Sarajevo", rekao je premijer Uk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije