Premijer Novalić sazvao hitan sastanak zbog koronavirusa

Radiosarajevo.ba
Premijer Novalić sazvao hitan sastanak zbog koronavirusa

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je danas radni sastanak s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.

Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju federalni organi u vezi sa sprječavanjem širenja COVID-a - 19.

Konstatovano je da je povećan broj oboljelih, te da postoji tendencija rasta, ali je istaknuto da je situacija još uvijek pod kontrolom.

sa današnjeg sastanka u Vladi FBiH - undefined

Foto: Vlada FBiH: sa današnjeg sastanka u Vladi FBiH

Ocijenjeno je da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade Federacije BiH s vladama kantona, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprečavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane novim koronavirusom.

Istaknuto je da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera.

"Upravo stoga je premijer Novalić za ponedjeljak sazvao hitan sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu na koji su pozvani premijeri svih deset kantona u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH, te čelnici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite. Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja COVID-a-19", naveli su iz Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije