Premijer Nikšić upisao se u knjigu žalosti: 'Izgubiti dijete najveća ljudska bol'

19
Radiosarajevo.ba
Premijer Nikšić upisao se u knjigu žalosti: 'Izgubiti dijete najveća ljudska bol'
Foto: Vlada FBiH / Nermin Nikšić se upisao u knjigu žalosti

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić upisao se danas, 5. maja, u Ambasadi Republike Srbije u Sarajevu u knjigu žalosti koja je otvorena nakon ubistva osam učenika i radnika obezbjeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

Premijer Federacije BiH naglasio je u svom pismu da je upravo zbog sjećanja i značenja ovog dana u Sarajevu, ovaj dan posebno specifičan za sve građane širom Bosne i Hercegovine, ali posebno Sarajeva, te da svi građani suosjećaju bol i tugu koja je pogodila Srbiju.

"Izgubiti dijete najveća je ljudska bol. Nemjerljiva. Dijelimo vašu tugu. Danas je specifičan dan i u Sarajevu kada se obilježava sjećanje na ubijenu djecu. Zato su naše misli još više uz roditelje i porodice stradalih. Njima, njihovim prijateljima, svim građanima Srbije iskazujem izraze iskrenog saučešća. Povrijeđenim želim brz i uspješan oporavak", upisao je premijer Nikšić u Knjigu žalosti.

Dodijeljeni europski Oscari: Ovo je najbolji film za 2023. godinu

Dodijeljeni europski Oscari: Ovo je najbolji film za 2023. godinu

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije