Premijer Nikšić čestitao Lani Pudar: 'Ti si dragulj koji će još dugo sijati'

5
Radiosarajevo.ba
Premijer Nikšić čestitao Lani Pudar: 'Ti si dragulj koji će još dugo sijati'
FOTO: Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić i Lana Pudar

Nakon što je Lana Pudar postala juniorska europska prvakinja u disciplini 100 metara delfin i kvalifikovala se u polufinale europskog prvenstva u disciplini 200 metara delfin, čestitke je uputio i premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić.

Premijer FBiH čestitku je uputio na Facebook profilu, a prenosimo je u cijelosti:

"Draga Lana, mala je i beznačajna svaka naša riječ u odnosu na tvoj ovaj, ali i svaki drugi uspjeh. Ti si srećo ponos Bosne i Hercegovine i razlog zašto se svi trebamo zapitati činimo li dovoljno i za tebe i za sve mlade ljude koji nas predstavljaju u svijetu.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Ovo što i kako ti radiš dokazuje koliko si posebna, kakav si dragulj koji će, nadam se još dugo sijati u najjačem sjaju. Jedna je Lana Pudar.

Od srca čestitam prvo tebi, a onda tvojim roditeljima i cijeloj ekipi koji su ti bezrezervna podrška."

Draga Lana, mala je i beznačajna svaka naša riječ u odnosu na tvoj ovaj, ali i svaki drugi uspjeh. Ti si srećo ponos Bosne i Hercegovine i razlog zašto se svi trebamo zapitati činimo li dovoljno i za tebe i za sve mlade ljude koji nas predstavljaju u svijetu. Ovo što i kako ti radiš dokazuje koliko si posebna, kakav si dragulj koji će, nadam se još dugo sijati u najjačem sjaju. Jedna je Lana Pudar. Od srca čestitam prvo tebi, a onda tvojim roditeljima i cijeloj ekipi koji su ti bezrezervna podrška.

Posted by Nermin Nikšić on Friday, July 7, 2023

Podsjećamo, Lana Pudar na Evropskom prvenstvu za juniorke, koje se održava u Srbiji, u utrci na 100 metara delfin zauzela je prvo mjesto.

Ovim rezultatom ostvarenim u Beogradu, lijepa Mostarka potvrdila je da je jedna od najboljih mladih plivačica Europe i svijeta. Ostvarila je u finalu vrijeme 56,95 sekundi i ubjedljivo zauzela prvo mjesto. Lana je oborila rekord Bosne i Hercegovine na 100 metara delfin.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar se u petak, 7. jula, kvalifikovala u polufinale Europskog prvenstva u Beogradu u disciplini 200 metara delfin, ostvarivši najbolje vrijeme od svih takmičara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije