Dok privrednicima ističe rok, zastupnici se svađaju: Da vas prebacimo na privatni chat?

0
I.S.
Dok privrednicima ističe rok, zastupnici se svađaju: Da vas prebacimo na privatni chat?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH

U toku je vanredna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta. Jedna je tačka dnevnog reda - usaglašavanje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji FBiH.

Naime, prijedlog ovog zakona je prihvaćen, ali ne sa usaglašenim tekstom. Zastupnički dom je usvojio prijedlog koji kaže da Vlada FBiH može  ograničiti rast cijene električne energije ukoliko ona prijeđe 50 posto. Međutim, Dom naroda je prihvatio sa usvojenim amadmanom - da Vlada FBiH mora ograničiti rast cijene ukoliko ona prijeđe 20 posto.

Ukoliko ne dođe do usaglašenja, morala bi intervenisati zajednička parlamentarna komisija.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Damir Mašić je napomenuo da će SDP BiH u potpunosti podržati prijedlog, te je napomenuo da imaju i poruku.

"Gospodo, podnestite ostavke... Vlada FBiH nek' pronađe menadžera koji će prebroditi sve te probleme, a ne da imamo direktora na daljinski i da loše poslovne politike namiruje preko cijene struje - vrlo brzo će doći i zahtjev, živi bili pa vidjeli, i zahtjev za poskupljenje struje u domaćinstvima", naveo je Mašić.

Za ispravku krivog navoda se zatim javio Salko Zildžić (SDA).

"Kolega Mašić nikako da se odmakne od politikanstva... Naš kolega Duvnjak je samo smanjio cenzus kada bi Vlada trebala da reaguje, a ne kada bi povećanje ili smanjenje... Vi, očigledno, ne znate da pročitate šta piše i onda brljavite", rekao je Zildžić nakon čega je dobio opomenu.

Riječ je dobio ponovo Mašić:

"Svaka izmjena zakona koji je usvojen, s obzirom da nemate baš parlamentarnog iskustva, dat ću vam poduku - svaki zarez bi zahtjevao sjednicu na kojoj bi se to moralo usaglasiti", naveo je Mašić te je poručio:

"A vi pokušajte da ne vrijeđate, to pokazuje da vam fali argumentacije. Ali dobro, mladi ste, naučit ćete".

Nakon komentara predsjedavajućeg Mirsada Zaimovića da ih "prebaci na privatni chat", Zildžić je rekao:

"Stvarno sam izritiran... Ja sam se referirao na jedan spin medija. Nema veze postotak veze. Isto kao da se ne pripremite kvalitetno ili ne želite da razumijete".

Napomenimo i da važeči ugovori privrednika s Elektroprivredom važe još sutra, a nije poznato hoće li i pod kojim cijenama potpisati nove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije