Predstavnički dom FBiH: "Korona zakon" prvo pao, pa usvojen

Radiosarajevo.ba
Predstavnički dom FBiH: "Korona zakon" prvo pao, pa usvojen
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Dolazak na sjednicu

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je večeras, nakon maratonske vanredne sjednice, Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, nastalih usljed pandemije novog soja koronavirusa.

Prvo je zakon bio oboren s obzirom da je dobio 45 glasova "za", dok je protiv bio 21 zastupnik, a suzdržano njih 8.

Nakon prozivanja parlamentaraca koj nisu glasali, rezultat je bio malo drugačiji. Za zakon je glasalo 50 zastupnika, 25 je bilo protiv, a suzdržanih deset.

U zakon su uvršteni amandmani koje je utvrdila Vlada FBiH, koja ga je i predložila, a Vlada je tokom online sjednice Predstavničkog doma usvojila neke amandmane zastupnika. Većinu nije.

Vlada FBiH podnijela čak 10 amandmana na vlastiti korona-zakon!

Zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas su upućeni amandmani na Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. Vlada je uputila čak 10 amandmana na svoj Prijedlog zakona, što je, kako tvrde, učesnici u političkom životu Federacije BiH, jedan od presedana.

Na sjednici je prethodno večeras usvojen rebalans budžeta FBiH za ovu godinu kojim se omogućava realizacija "korona zakona".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije