Izetbegović nakon sjednice Predsjedništva SDA: Smjene i "novi" kadrovi

13
Radiosarajevo.ba
Izetbegović nakon sjednice Predsjedništva SDA: Smjene i "novi" kadrovi
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / SDQA

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas je održalo sjednicu u Sarajevu.

Bakir Izetbegović je nakon sjednice kazao da su razmatrali analizu izbornih rezultata. Podsjećamo, krajem prošle godine u našoj zemlji održani su lokalni izbori, čijim rezultatima u SDA nisu bili zadovoljni.

"Danas je uveden niz povjereništava u općinske organe SDA.

Raspušteni su organi SDA Bihać, imenovano je povjereništvo sa Šemsudinom Dedićem na čelu. Raspušteni su organi Cazin - u povjereništvu Nijaz Husić na čelu, Esad Bašagić zamjenik; zatim, organ SDA Zavidovići  Fahrudinom Čolakovićem na čelu, SDA Gradačac sa Safetom Softićem na čelu, SDA Novi Travnik na čelu Eldin Delić, SDA Ilidža imenovano je povjereništvo sa Damirom Laličićem i Sanjinom Kodrićem na čelu.

Raspušten je SDA Novo sarajevo, imenovano je povjereništvo na čelu sa Almirom Ahmetspahićem i Farukom Selmanovićem njegovim zamjenikom, SDA Centar Sarajevo, a Nedžad Ajnadžić je na čelu novog povjereništva dok je Ahmed Čorbo zamjenik.

Zadužen je izvršni odbor SDA ZDK da izvrši analizu stanja i predloži mjere. Nakon ostavki predstavnika SDA KS, predsjedništvo je postavilo Sedina Kahriman na čelo. Pripremit će se prijedlog u roku od mjesec dana o reorganizaciji.

Zadužuju se kantonalni odbori da se urade analize i predložene potrebne mjere", kazao je Izetbegović.

Na pitanje novinara zašto je Ajnadžić na čelu organizacije kada je izgubio izbore, on je kazao da nekada birači ne prepoznaju uspjehe, ali smatra da je Ajnadžić imao sjajnu kampanju.

"On će doći kao senior mladima da se snalaze na terenu", rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije