Saopćenje / SDA Ilidža tvrdi da je Nermin Muzur već prekršio predizborno obećanje

19. 01. 2021. u 18:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 139

Novoizabrani načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, i njegova stranka Narod i pravda su u svojoj predizbornoj kampanji ostali upamćeni po isticanju slogana "Ilidža jednakih, a ne privilegovanih", piše u saopćenju Općinske organizacije SDA Ilidža.

"Međutim, samo mjesec dana nakon imenovanja na poziciju načelnika Općine Ilidža, Nermin Muzur je uspio prekršiti svoj populistički predizborni slogan zapošljavanjem čak dvije osobe bliske njemu i stranci iz koje dolazi.

Prvi je slučaj porodičnog zapošljavanja pomoćnika Mešak Benjamina. Njegova dajdžinica je Nermina Memić, aktuelna vijećnica stranke Narod i pravda u Općinskom vijeću Ilidža, koja je na proteklim izborima bila na broju 2 liste te stranke za Općinsko vijeće.

Benjamin Mešak je sa mjesta pomoćnika načelnika za privredu i finansije iz Općine Novo Sarajevo prebačen na poziciju pomoćnika načelnika za finansije u Općini Ilidža.

Drugi slučaj je upošljavanje preko kumskih veza. Naime, u Općinu Ilidža je zaposlena i Lejla Abazović, rođena Lihovac, sestra Faruka Lihovca, kojem je Nermin Muzur vjenčani kum. Lejla Abazović je sa mjesta stručne saradnice za pitanja mladih u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS prebačena u Službu za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Ilidža.

Nažalost, iz stranke Narod i pravda su ponovo pokazali svoju nedosljednost i populizam. Iz navedenih primjera zapošljavanja, umjesto "Ilidže jednakih, a ne privilegovanih", svjedočimo Ilidži jednakijih i povlaštenih", piše u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)