! / Pravda za Dženana o objavljenom snimku iz Hitne: Brojne su nepodudarnosti

26. 02. 2021. u 19:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 531

Dženan Memić napadnut je u Velikoj aleji na Ilidži 8. februara 2016. godine, kada je zadobio teške tjelesne povrede.

15. februara on je preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Pet godina se porodica Memić sa advokatom Ifetom Feragetom bori da dođe do istine u ovom slučaju.

Danas je Avaz objavio snimak komunikacije između pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i ekipa Hitne pomoći koje su intervenirale u kobnoj noći 8. februara 2016. kada je Dženan Memić teško povrijeđen u Velikoj Aleji na Ilidži.

Radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, objavljujemo ih u njihovom izvornom obliku, koji je korišten tokom istrage ovog slučaja.

Iz grupe Pravda za Dženana oglasili su se večeras o ovome snimku.

"Snimak koji je danas objavljen otkriva brojne nepodudarnosti s iskazima policajaca koji su prvi bili na licu mjesta i koje je navodno zaustavila Alisa Mutap", napisali su.

Napisali su ključne stvari koje su spomenute u ovom snimku:

- Na snimku se čuje kako policajac obavještava Hitnu pomoć da je u Velikoj aleji DJEVOJKA UDARILA AUTOM U DRVO (pritom na licu mjesta nema nikakvog auta)

- Policajac prvo obavještava šefa smjene, a šef Hitnu pomoć (zašto policajac nije direktno pozvao Hitnu kada je vidio da je Dženan u kritičnom stanju)?

- Policajac govori kako je djevojka stabilna i komunikativna.

- Dok čekaju dolazak Hitne pomoći, policajci pružaju pomoć Alisi, jedan od njih slika Dženana.

- Hitna dolazi, pružaju pomoć Alisi.

-Alisa ne govori da je tu i Dženan, da je povrijeđen.

-Tek nakon toga policajac ih upućuje ka Dženanu.

- Zašto policajac koji je slikao Dženana, istog momenta po dolasku Hitne nije uputio ka Dženanu, nego je pustio da se prva pomoć ukaže lakše povrijeđenoj Alisi Mutap, kojoj su već on i kolega pružili pomoć.

- Na sudu rekli da ih je zaustavila djevojka i rekla da IH je udarilo auto. Na snimku oni pozivaju hitnu i govore da je djevojka udarila autom u drvo.

- Hitna dolazi oni je upućuju na Alisu iako znaju da tu leži Dženan teško povrijeđen, jer su mu već prilazili i jedan od njih ga je i uslikao.

"Mnogo pitanja, a odgovori slijede, sigurni smo, uskoro", zaključili su.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (11)