PZD: Nastavak procesa koji su pokrenuli Lukač, Ćulum i Ilić protiv Davora

0
Radiosarajevo.ba
PZD: Nastavak procesa koji su pokrenuli Lukač, Ćulum i Ilić protiv Davora
0 / Davor Dragičević

Grupa "Pravda za Davida" oglasila se saopćenjem o nastavku procesa protiv Davora Dragičevića.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dana 4.02.2021. godine sa početkom u 11:00h u prostorijama Osnovnog suda, Banja Luka, održaće se nastavak sramnog procesa kojeg su pokrenuli ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, sadašnji direktor Sipe Darko Ćulum i tadašnji načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić protiv oca ubijenog Davida Dragičevića, Davora Dragičevića.

Prema tužbi oni od oca ubijenog mladića traže 24.000 KM za narušavanje njihovog ugleda i časti po osnovi klevetničkog ugovora.

Advokat Davora Dragičevića, gospodin Dragan Tolimir je na prvom pripremnom ročištu iznio niz dokaza koje osporavaju navode tužbe, te je zastupnik tužitelja tražio odgađanje tadašnjeg ročišta koje se trebalo održati 24.11.2020.

Nadamo se da će sud donijeti jedinu moguću zakonsko pravnu presudu.

Napominjemo da je i prvostepeni i drugostepeni sud istu tužbu za klevetu odbacio kao neosnovanu pokrenuta od strane Đorđe Rađena protiv Davora Dragičevića.

Članovi grupe Pravda za Davida će se okupiti ispred suda u 10:45 sati", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije