Milorad Dodik tužio Davora Dragičevića: Poznato koliku odštetu traži

5
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik tužio Davora Dragičevića: Poznato koliku odštetu traži
Foto: Anadolija / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pokrenuo je tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića, oca stradalog Davida Dragičevića iz Banje Luke.

U tužbi koja je dostavljena Dragičevićevom advokatu Draganu Tolimiru stoji da Dodik traži odštetu od 6.000 KM zbog tvrdnji koje je Davor Dragičević iznio u nedeljniku "NIN". 

Dodik je tužio i NIN te glavnog urednika u ovom mediju Milana Ćulibrka zbog teksta od 21. marta 2019. godine pod naslovom "U Davidovo ubistvo su umiješani policija i Dodik". 

"Posjedujem čvrste dokaze da je riječ o ubistvu u koje su umiješani vrh MUP-a RS, Milorad Dodik...Predsjednik Srbije Vučić je vrlo dobro upoznat s predmetom organizovanog ubistva Davida Dragičevića i ne mogu da shvatim da u zvaničnu posjetu prima jednog od ubica mog djeteta", kazao je tada Dragičević u razgovoru za NIN.

U tekstu se još navodi da je ministar MUP-a RS Dragan Lukač diler kokaina koji MUP RS koristi u te svrhe, što se u tužbi Milorada Dodika tretira kao davanje lažnog iskaza. 

Iz Pravde za Davida naveli su da je tužba pokrenuta kako bi se dodatno otežao postupak koji se već vodi protiv Davora Dragičevića, a vode ga Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije