Dragičević nakon historijske presude: Iz nje se vidi ko stoji iza ubistva Davida

0
Radiosarajevo.ba
Dragičević nakon historijske presude: Iz nje se vidi ko stoji iza ubistva Davida
Foto: Radiosarajevo.ba / Davor Dragičević i Nebojša Vukanović

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, razgovarao je s Nebojšom Vukanovićem, zastupnikom SDS-a u Narodnoj skupštini RS, nakon historijske presude Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Tom presudom je sud presudio da su MUP RS i policija kršili ljudska prava i diskriminisali pripadnike grupe Pravda za Davida.

Razgovor je objavio Vukanović na svom YouTube kanalu. Vukanović i Dragičević su razgovarali o istrazi ubistva, svjedočenju patologa Furtule, pravosuđu, zahtjevima za smjenu Lukača...

"Ovo je po mnogo čemu istorijska presuda zato što je protiv MUP-a RS, protiv distriminacije, proganjanja zbog iznošenja kritike na račun institucija RS, a te institucije su učestvovale u organizovanju, u ubistvu Davida Dragičevića. Iz ove presude se jasno vidi ko je, ko stoji iza organizovanog ubistva Davida i ko proganja ljude koji su stali uz mene i moju porodicu hiljadu i nešto dana, ko vrši represiju, a to je Dragan Lukač i vrh MUP-a RS", kazao je Dragičević na početku razgovora.

Dodao je da to sve graniči s nekim oblikom fašizma i da takva represija nije viđena od Drugog svjetskog rata. 

"Vrlo brzo očekujem da ćemo pokrenuti i ostale tužbe protiv MUP-a RS, Tužilaštva RS, i da će sve presude biti u našu korist jer sud presuđuje na osnovu činjenica i dokaza.

Iz presude se jasno vidi način na koji je MUP RS krenuo u obračun sa mnom i porodicom Dragičević, a prije toga su to isto radili mom djetetu", rekao je Davor Dragičević. 

On očekuje da u što skorije vrijeme NSRS, "ako je narodna skupština, ako je bitan vitalni nacionalni interes", pokrene smjenu Dragana Lukača i vrha MUP-a RS "jer su oni davno pokazali ko su i šta su, da su samo zaštitinici sebe i svog interesa, svog kriminala, režima koji trenutno vlada u RS".

"Njima mora doći kraj. A za krivično gonjenje njega i ostalih ću se ja i grupa Pravda za Davida pobrinuti pošto imamo dokaze protiv njih", istakao je Dragičević. 

Podsjetimo, Osnovni sud u Banjoj Luci donio je presudu kojom se nalaže MUP-u RS da članovima neformalne grupe "Pravda za Davida" Sofiji Grmuši i Aleksandri Vranješ isplati po 1.500 KM, zbog povrede sloboda i prava ličnosti.

Poslušajte zanimljiv razgovor sa Davorom Dragičevićem:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije