Vukanović otkriva: Zastupnici SNSD-a suprotstavit će se suludim potezima Dodika

0
Radiosarajevo.ba
Vukanović otkriva: Zastupnici SNSD-a suprotstavit će se suludim potezima Dodika

Nebojša Vukanović, zastupnik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio je na svom internet portalu da će se nekoliko zastupnika SNSD-a suprotstaviti suludim potezima svog šefa Milorada Dodika.

"Dobio sam informaciju da mnogi poslanici u Klubu SNSD-a neće podržati i glasati za promjene Zakona o lokalnoj samoupravi, koji Vlada po Dodikovom naređenju treba da predloži Narodnoj skupštini Republike Srpske. Poznata su mi imena tri poslanika SNSD-a kojima se probudila savjest i koji ne žele da glasaju za izmjene zakona, ali radi njih ne želim da objavljujem njihova imena", istakao je Vukanović.

On je još naveo da je grupa zastupnika odbila poslušnost, jer ne želi dalje učestvovati u donošenju suludih poteza i odluka.

"Ukoliko nasilu ponovo pokuša po hitnoj proceduri da progura Zakon o lokalnoj samoupravi, Dodik rizikuje da, nakon DNS-a i socijalista, podijeli i sopstveni klub. Naredna sjednica NSRS-a, koja će početi 1. decembra, bit će veoma uzbudljiva i interesantna, a moguće da poslije više godina Dodik prvi put izgubi većinu u Narodnoj skupštini RS i doživi pravi debakl", prognoza je Nebojše Vukanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije