Oštra reakcija Vukanovića: Narod ne treba vjerovati svojim očima, već samo MUP-u RS

2
Radiosarajevo.ba
Oštra reakcija Vukanovića: Narod ne treba vjerovati svojim očima, već samo MUP-u RS
Foto: Nebojša Vukanović Info / Oštra reakcija Nebojše Vukanovića

Policijska uprava Doboj reagirala je saopćenjem na tekst Nebojše Vukanovića (SDS), koji je na svom portalu napisao tekst pod naslovom "Otkud uniformisani policajac na partijskom sastanku SNSD-a u Doboju". 

Iz PU Doboj su naglasili da se "na objavljenoj fotografiji jasno se vidi da lice sa fotografije nije u uniformi MUP-a RS".

"Ovom prilikom pozivamo Nebojšu Vukanovića da demantuje navode iz teksta, te da prestane sa dezinformacijama i lažima kojima nastoji narušiti ugled policijskih službenika. PU Doboj neće dozvoliti da netačni navodi i manipulacije pojedinaca utiču na rad policijskih službenika", navodi se u saopćenju PU Doboj.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba, kontaktirala je Vukanovića, s obzirom na to da je očito da se na fotografiji koju je objavio na svom portalu zaista u uniformi MUP-a RS.

"Na fotografiji se nalazi Mario Cakalin, policajac iz Doboja, i jasno se vidi da je on u uniformi Policije Republike Srpske, sa jasno vidljivim činom i obilježjima MUP-a RS. Očito da umjesto provođenja istrage o zloupotrebi, jer policijski službenici ne smiju da se bave politikom, čelnici Policije RS pokušavaju da stave glavu u pijesak, kao noj, i izjave da ne trebamo vjerovati svojim očima već njima. Nevjerovatno saopštenje portparola i MUP-a RS, i ono samo pokazuje da policajac na sastanku SNSD-a nije slučajno već ga je tamo neko poslao, i ovo je najbolji primjer zloupotrebe policije jer ministar Dragan Lukač pokušava da Policiju RS pretvori u crvenu partijsku miliciju SNSD-a", kazao je Nebojša Vukanović za Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, Vukanović je objavom na svom portalu izazvao dosta bure jučer na prostoru BiH. On je podvukao da prema njegovim saznanjima -  "sastanku u GO SNSD Doboj ispod slike Milorada Dodika i Obrena Petrovića prisustvovao je pripadnik PU Doboj, a postavlja se pitanje kakve je instrukcije i zadatke dobio na partijskom sastanku vladajuće stranke, ili bolje reći sekte? Da li da zastrašuje i vrši pritisak na građane koji nisu pristalice papaka i izdajnika Borisa Jerinića i Obrena Petrovića, ili da „zažmuri“ na oko i ne primijeti njihov kriminal i izborne zloupotrebe?", napisao je, između ostalog, Nebojša Vukanović.

Kompletan tekst i fotografije možete pročitati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije