Nebojša Vukanović tokom sjednice NS RS za primjer spomenuo Aidu Hadžialić

1
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović tokom sjednice NS RS za primjer spomenuo Aidu Hadžialić
Foto: Radiosarajevo.ba / Aida Hadžialić i Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kritikovao je izvještaj glavnog revizora RS Jove Radukiću poručivši kako bi zbog istog trebao ići u zatvor.

Vukanović je za primjer uzeo švedsku ministru našeg porijekla Aidu Hadžialić, koja je podnijela ostavku zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Radukić je predstavio revizorski izvještaj za 2020. godinu kazavši kako su dali pozitivno mišljenje za 36 subjekata, mišljenje s rezevrom za 36 subjekta i dva negativna mišljenja.

Ovo je izazvalo burne kritike opozicionih poslanika koji su naveli niz primjera o navodnim malverzacijama u institucijama i preduzećima koja su dobila pozitivno mišljenje, prenosi N1.

"Vidić je lijepo govorio o nezakonitom prebacivanju sredstava od Generalnog sekretarijata Vlade RS prema određenim medijima, odnosi se na RTRS naravno. Tih par stotina hiljada KM Radukić evidentira kao da se radi par olovaka koje su se zagubile. Podsjetit ću vas na Aidu Hadžialić, ministarka koja je bila najmlađa u švedskoj Vladi, 27 godina. Imala je 0,2 alkohola u krvi kada su je zaustavili na mostu. Podnijela je ostavku zbog toga. Zamislite neku normalno uređenu vladu u kojoj neko prebaci par stotina hiljada KM nezakonito i kasnije dobije pozitivan izvještaj od revizije. Za to se ide u zatvor, vi biste Radukiću prvi trebali tamo", rekao Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije