Pravda za Davida nakon odluke Suda: Vrijeme je da Lukač i ostali podnesu ostavke!

0
Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida nakon odluke Suda: Vrijeme je da Lukač i ostali podnesu ostavke!
PrtScr / Banja Luka

Članovi grupe Pravda za Davida održali su konferenciju za medije na Trgu Krajine u Banjoj Luci, povodon dobijene presude Osnovnog suda u Banja Luci kojom je utvrđeno da je MUP RS-a izvršio neposrednu, višestruku i produženu diskriminaciju prema članovima ove grupe, što je dovelo do povrede prava na slobodu kretanja i njihovu ravnospravnost s drugim građanima.

Pripadnici neformalne grupe Pravda za Davida poručili su da je ovom presudom pokazano da svi građani nemaju ista prava, da nisu ravnopravni sa ostalima kada je u pitanju postupanje MUP-a RS-a.

Sofija Grmuša, jedna od članica grupe Pravda za Davida istaknula je da je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač glavni i odgovrni krivac za sve što im se dešava, te da je vrijeme da on podnese ostavku i odgovara za sve.

"Suda je konačno potvrdio ono što mi govorimo mjesecima. Nastavljamo i nećemo stati. Zbog činjenice da je sud konstatovao da je nekom bilo osporeno pravo kretanja, tražimo ostavku ne samo Dragana Lukača, već i načelnika policija, komandira policijske stanice, jer su to sve ljudi koji su bili učesnici u progonu i diskriminaciji svih nas", rekao je Ozren Perduv.

On ističe da čekaju da Tužilaštvo pokrene još neke postupke, koje su oni već započeli protiv velikog broja službenika.

"Mi nećemo stati, idemo do kraja i do konačne pobjede, pravde za sve nas. Bitno je napomenuti da i danas stoji isto pitanje kao i prije više od 1000 dana, a to je 'Ko je ubio Davida Dragičević'", zaključio je Perduv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije