Davor Dragičević poslao poruku tokom posjete naše ekipe porodici Memić

2
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević poslao poruku tokom posjete naše ekipe porodici Memić
Arhiv / Davor Dragičević

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je u posjeti porodici Memić, nakon današnje akcije pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kojoj su uhapšene dvije osobe. 

Akcija je realizirana po nalogu Tužilaštva BiH, a u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage ubistva Dženana Memića.

Razgovarali smo s Murizom Memićem, ocem ubijenog Dženana, te Arijanom Memić, Dženanovom sestrom.

Tokom prenosa uživo našeg razgovora, javio se Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića.

"Zajedno sa Ifetom do pravde", poručio je kratko Dragićević.

Poruka Davora Dragičevića - undefined

Foto: Printscreen: Poruka Davora Dragičevića

Davor Dragičević i Muriz Memić dva su oca koja traže pravdu za svoje ubijene sinove.

Ifet Feraget njihov je advokat.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. 

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u "zločinačkoj državi".

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija. Manja grupa građana otada svako veče pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Evropi.

Mladić Dženan Memić je brutalno napadnut 8. februara 2016. godine dok je šetao sa svojom djevojkom, a sedam dana kasnije preminuo je u bolnici. Imao je 21 godinu.

Svi koji su govorili o njemu, kažu da je bio ono dobro dijete iz mahale koje je gledalo kako kome pomoći, koje nikome nije zlo učinilo.

Vrijeme prolazi, a tuga je sve veća, ostalo je puno stvari koje je trebao da uradi, ostalo je puno toga što je planirao, ali je ostalo u zamrznuto u toj kobnoj februarskoj noći u Velikoj aleji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije