Prva reakcija Arijane Memić: Ovo je dokaz da smo uvijek govorili istinu

3
A. S.
Prva reakcija Arijane Memić: Ovo je dokaz da smo uvijek govorili istinu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Arijana Memić, sestra ubijen mladića Dženana Memića

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo vrše pretrese u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića.

Pretresi se vrše po nalogu Tužilaštva BiH, s ciljem prikupljanja dokaza.

Prema informacijama koje smo dobili, uhapšene su dvije osobe.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Arijanu Memić, sestru nastradalog Dženana, kojoj smo prenijeli informaciju koju smo dobili iz SIPA-e da su dvije osobe uhapšene i da postoji mogućnost da će se vršiti pretres i na trećoj lokaciji.

"Za muštuluka ste... Hvala na informacijama o uhapšenima, ali smo se i nadali takvim vijestima. Nakon pet godina čekanja, nešto se dešava. Ono što smo obećali to ide polako. Istrajali smo na svom putu, iako su nas ubjeđivali da nismo u pravu. Hvala Bogu. Ovo je dokaz da smo uvijek govorili istinu. Ovo je samo početak, ide dalje", kazala je Arijana Memić za naš portal.

Podsjetimo, na vijest o pretresima reagirali su iz grupe Pravda za Dženana Memića.

A rekli smo vam, odustati nećemo. Ovo je tek početak”, naveli su na Facebook stranici koja okuplja više od 50.000 ljudi.

Ranije smo naveli da se pretres vrši u kući Zije Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu s Dženanom Memićem, kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016.

Pretresa se i kuća Hasana Dupovca, uposlenika Uprave policije MUP KS.

Dupovac je 2016. godine bio šef Odsjeka za saobraćaj MUP KS.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije