Pratite uživo snježno nevrijeme koje preko Hrvatske stiže u BiH: Evo gdje snijeg stiže već večeras

0
Radiosarajevo.ba
Pratite uživo snježno nevrijeme koje preko Hrvatske stiže u BiH: Evo gdje snijeg stiže već večeras
Foto: Facebook / Snijeg u Hrvatskoj

Snijeg je u ponedjeljak uvečer, 15. januara, zabijelio mnoge dijelove Hrvatske. Padalo je u Zagrebu, a ceste su se već zabijelile i na sjeveru Hrvatske, kao i Slavoniji, Baranji i u Srijemu.

Dok je u Zagrebu i okolici do 20 sati prevladavao slabiji snijeg, guste pahulje padaju već na istoku, u okolici Osijeka, gdje je već prekrio i ceste i automobile.

Bh. meteorolozi su najavili da se snijeg za nekoliko sati očekuje i u BiH, odnosno Krajini. BHMeteo se u 19.42 sati oglasio na Facebooku.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"U nastavku večeri prolazno susnježica i snijeg u većem dijelu zemlje. Neće se raditi o znacajnijim snježnim padavinama, kratkotrajna bljuzgavica uz većinom tanji snjezni pokrivač (na fotografiji snijeg na istoku Hrvatske).

Postepenim padom temperatura uz premještanje hladne fronte, kiša će do 22h prelaziti u susnježicu i snijeg na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Kasnije u noći kratkotrajno i u većem dijelu ostatka zemlje.

Dobar dio Hercegovine i jugozapadne Bosne bez snijega, dok će ga najvise pasti u brdsko-planinskim oblastima centralne, istočne, sjeveroistocne i sjeverne Bosne do oko 5 cm.

U nastavku večeri prolazno susnježica i snijeg u većem dijelu zemlje. Neće se raditi o znacajnijim snježnim padavinama,...

Posted by BHMETEO.ba on Monday, January 15, 2024

Ova više aprilska nego januarska fronta brzo će se premjestiti preko naših krajeva, tako da nas sutra (16. 1.) očekuje razvedravanje. Uz dnevne temperature u plusu snijeg će se otopiti, osim na planinama.

Zatim slijede "lude" temperaturne oscilacije. Najprije izražena južina, pojačan jugo, lokalno kiša i proljetne temperature u srijedu i četvrtak. Petak i vikend spremaju novo zahlađenje i kratkotrajni povratak u zimu. Ali već iduće sedmice novo zatopljenje", napisali su na Facebook stranici BHMeteo.

Slično prognozu za utorak objavili su i iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

"U jutarnjim satima u većem dijelu zemlje će padati snijeg, a na jugu kiša. U Bosni u nizinama moguća je kiša koja će se smrzavati. Zatim se očekuje djelomično smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa jugozapada u poslijepodnevnim i večernjim satima koje će usloviti slabu kišu na području Hercegovine.

Poznati meteorolog najavio snijeg i pogoršanje vremena: "U ovom momentu..."

Poznati meteorolog najavio snijeg i pogoršanje vremena: "U ovom momentu..."

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 8 do 12°C.

U Sarajevu djelomično vedro. U jutarnjim satima se očekuje slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C", naveli su oiz FHMZ.

Nevrijeme koje iz Europe preko Hrvatske dolazi u BiH možete pratiti uživo na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije