Prašović-Gadžo i Čengić: Federalni organi trebaju omogućiti rad BHRT-a

2
Radiosarajevo.ba
Prašović-Gadžo i Čengić: Federalni organi trebaju omogućiti rad BHRT-a
FOTO: Radiosarajevo.ba / Gadžo i Čengić

Zastupnici u Predstavnickom domu Federacije Bosne i Hercegovine, Sanela Prasovic Gadzo (SBB) i Irfan Čengić (SDP) predložili su za sutrašnju sjednicu Parlamenta, Rezoluciju o javnom interesu funkcionisanja Javnog radio-televizijskog servisa Bosne i Hercegovine - BHRT.

Navedenom Rezolucijom se nalaze Poreskoj upravi Federacije BiH,kroz smjernice za rad i postupanje, a u vezi pitanja ove Rezolucije, da se omogući nesmetan rad i pristup transakcijskim računima Radio-televiziji Bosne i Hercegovine

Naglašavaju da je to od javnog interesa za građane Bosne i Hercegovine, sve do konačnog okončanja spora sa Radio-televizijom RS koja prikuplja taksu u RS i u Brčko distriktu BiH i od 2017. godine taksu ne uplaćuje BHRT-u u skladu sa zakonom, te sve dok Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ne osigura dosljednu primjenu Zakona o Javnom radio-televizijskom servisu BHRT.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Zastupnici Prašović-Gadžo i Čengić pozivaju Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine da osiguraju dosljednu primjenu Zakona o Javnom radio-televizijskom servisu Bosne i Hercegovine BHRT, kao i OHR i i međunarodnu zajednicu da ispunjavaju svoje obaveze iz Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u dijelu koji se odnosi na sadržaj i ove Rezolucije, te da osiguraju programe podrške razvoja javnog Radio—televizijskog servisa Bosne i Hercegovine- BHRT.

Podsjećamo, pitanje Javnog servisa jedan od 14 ključnih prioriteta za dobijanje kandidatskog statusa naše zemlje u Europsku unijiu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije