Sramotna objava Rajka Vasića vezana za BHRT: "Doću ja da je miniram..."

25
A. S.
Sramotna objava Rajka Vasića vezana za BHRT: "Doću ja da je miniram..."
Foto: Arhiv / Rasko Vasić i BHRT

Član Glavnog odbora SNSD-a i bivši izvršni sekretar te stranke Rajko Vasić na Twitteru je objavio sramotnu poruku koju je posvetio stanju na Bosanskohercegovačkoj radioteleviziji (BHRT).

Podsjetimo, račun BHRT-a je blokiran, a Radiotelevizija Republike Srpske nezakonito na svojim računima zadržava novac koji pripada BHRT-u.

Taj dug je prešao 63 miliona KM. Unatoč nedvojbenim dokazima u korist BHRT-a, Okružni sud u Banjoj Luci u tužbama na osnovu tih potraživanja presuđuje u korist RTRS-a. 

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Kolege sa BHRT-a pozivale su i predstavnike međunarodnih organizacija, delegacije Europske unije u našoj zemlji, strane ambasade... da shvate veličinu problema ugroženosti javnog medijskog servisa u jednoj europskoj državi, i učine sve što je u njihovoj moći kako bi domaće vlasti konačno riješile pitanje stabilnog finansiranja javnih servisa u Bosni i Hercegovini.

Dok se oni bore za egzistenciju i budućnost javnog servisa, Rajko Vasić je na svom Twitter nalogu objavio krajnje sramotnu i po sigurnost uznemirujuću poruku.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

"BHRT - opstanak ili propast!? 

Vasić. Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram", napisao je Vasić.

Na ovoj društvenoj mreži objava Vasića naišla je na veliku osudu, a jedan od komentara je: "Hoće li komentator biti pozvan na razgovor kao sigurnosno interesantna ličnost?".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije