Prašović-Gadžo odgovorila Vasiću koji bi 'minirao BHRT': 'Prošlo je vrijeme...'

5
Radiosarajevo.ba
Prašović-Gadžo odgovorila Vasiću koji bi 'minirao BHRT': 'Prošlo je vrijeme...'
Foto: Radiosarajevo.ba/Facebook / Prašović-Gadžo reagirala na prijetnje Vasića

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, reagirala je nakon što je član Glavnog odbora SNSD-a i bivši izvršni sekretar te stranke Rajko Vasić na Twitteru je objavio sramotnu poruku u kojoj je poručio da "može doći minirati zgradu BHRT-a".

"BHRT - opstanak ili propast!? Vasić - Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram", napisao je Vasić.

Prašović-Gadžo mu je poručila da je rat završen prije 26 godina. Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

Memorijalni centar poslao pismo svim partnerima: Pozvali javnost da ne odgovara na provokacije

Memorijalni centar poslao pismo svim partnerima: Pozvali javnost da ne odgovara na provokacije

"Rajko Vasić, ovog puta svoju mržnju usmjerio je prema BHRT.

Prije četiri godine, kada je zaprijetio Bošnjacima novim genocidom, prijavila sam to službeno i odgovorila mu. Odgovorit ću mu i sada.

Rajko, nema više miniranja. Rat je završen prije 26 godina. Prošlo je vrijeme kada su u BiH minirane institucije, kuće, džamije.

Tužno je što nakon svih presuđenih zločina još uvijek pozivaš na zločine. Gađana je zgrada RTV BiH granatama i avionskim bombama, ali je preživjela. Preživjet će i primitivce poput tebe, kao i tvoje prijetnje.

Zbog upućene prijetnje Rajka Vasića i temeljem člana 183. KZ FBiH - Ugrožavanje sigurnosti, kao članica Komisije za sigurnost PDPFBiH, pozivam SIPU i nadležno Tužilaštvo da žurno reaguju", napisala je Prašović-Gadžo.

Račun BHRT-a je blokiran, a RTRS nezakonito na svojim računima zadržava novac koji pripada BHRT-u.

Taj dug je prešao 63 miliona KM. Unatoč nedvojbenim dokazima u korist BHRT-a, Okružni sud u Banjoj Luci u tužbama na osnovu tih potraživanja presuđuje u korist RTRS-a.

Podsjećamo, pitanje Javnog servisa jedan od 14 ključnih prioriteta za dobijanje kandidatskog statusa naše zemlje u Europsku unijiu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije