Požar nadomak Mostara ugašen: Vatrogasci dežuraju na terenu

N. K.
Požar nadomak Mostara ugašen: Vatrogasci dežuraju na terenu
Civilna zaštita / Foto: PVJ Mostar
Požar koji je u nedjelju oko 14:40 sati izbio na lokalitetu Brkanovog Brda nadomak Mostara, te nošen vjetrom brzo proširio na veću površinu i ugrozio naseljena mjesta na ovom području, ugašen je u toku noći.

"Nakon što je jučer poslan zahtjev za angažiranje helikoptera OSBiH, koji je počeo sudjelovati u gašenju požara oko 19:30 sati, te nakon sedam uspješnih preleta, spriječeno je širenje vatre na naselje Miljkoviće i Brkanovo Brdo. Požar je nadljudskim naporima naših članova, kao i mještana ugašen rano jutros oko 3:00 sata. Ipak, jedna ekipa naših vatrogasaca je ostala sa dva vozila na terenu, te obilaze lokacije koje su ugašene jer zbog utjecaja vjetra postoji mogućnost ponovnog aktiviranja", rekao je je za Radiosarajevo.ba Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Podsjećamo, požar se aktivirao na brdu zapadno od Mostara, tačnije na lokalitetu Kozice, te su vatrogasci uključili sve kapacitete u gašenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije