Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Policajka Dženana Selimović sutra će biti suspendovana

12
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Policajka Dženana Selimović sutra će biti suspendovana
Foto: Printscreen / Dženana Selimović

Policajka Dženana Selimović iz Gradača koja se dovodi u vezu sa Nerminom Sulejmanovićem u četvrtak, 17. augusta bit će suspendirana.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Dževad Korman, direktor Uprave policije Tuzlanskog kantona.

"Informacija o suspenziji je tačna, do jutra se trebaju prikupiti sve relevantne činjenice i dokazi vezane za njeno druženje s kriminogenim licima i ona će u toku sutrašnjeg dana biti suspendovana", dodao je Korman.

Udes na Otoci: Stvorile se velike gužve

Udes na Otoci: Stvorile se velike gužve

Potom je dodao:

"Ona je otvorila bolovanje, a sutra će zvanično biti donesena odluka o suspeniziji, najkasnije do 12 sati", rekao je Korman.

U javnosti se pojavila informacija da je navodno upravo Dženana Selimović otkrila lokaciju na kojoj se Nizama skrivala.

Advokat policajke iz Gradačca otkriva: Dženana nije bila u BiH kada su se dogodila ubistva

Advokat policajke iz Gradačca otkriva: Dženana nije bila u BiH kada su se dogodila ubistva

O ovim navodima za portal Radiosarajevo.ba govorio je ranije danas advokat Dženane Selimović Bakir Hećimović koji je specijaliziran za krivično pravo.

"Prema informacijama koje dobivam kao branilac Dženane Selimović, Tužilaštvo TK provodi opsežnu istragu u vezi navoda i medijskih natpisa da je moja klijentica bila u vezi s ubicom te da je odala lokaciju na kojoj se nalazila oštećena Nizama Hećimović.

Prema dosadašnjem toku istrage, barem ono što je meni poznato, moja branjenica niti je imala vezu s ubicom niti odala lokaciju gdje se nalazi oštećena, niti je prema obimu poslova koje je obavljala to mogla znati", kazao je Hećimović za portal Radiosarajevo.ba.

Kako dalje navodi Selimović je radila kao pozornik u PU Gradačac te nije imala pristup nikakvim podacima.

"Moja klijentica je trenirala u teretani gdje je ubica vodio taj fitnes, jer je on bio profesionalni trener. Oni nikakve komunikacije ni veze nisu imali. Ne postoje ni svjedoci koji tvrde da je bila s njim u vezi. Ona nije ni boravila u BiH za vrijeme ubistava.

Vlasnik teretane u Gradačcu koji je spasio dijete: 'Izvini Nizama, svi smo zakazali'

Vlasnik teretane u Gradačcu koji je spasio dijete: 'Izvini Nizama, svi smo zakazali'

Bila je na godišnjem odmoru u Italiji i danas se vratila. Šokirana je šta joj se dešava. Tražila je zaštitu i jutros su je u njenoj stanici iz tih razloga prebacili u kancelariju radi njene sigurnosti. Gnusne poruke joj se šalju, koje sam ja kao njen advokat imao na uvid i zbog toga je zatražila zaštitu", rekao je Hećimović za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. augusta, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića. Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za porodično nasilje.

Četiri dana prije ubistva sutkinja Opštinskog suda u Gradačcu donijela je rješenje kojim se ne određuje mjera zabrana prilaska nasilniku. Predsjednica suda je to rješenje opravdala riječima da policija nije dostavila dokaze.

Nakon što je ubio Nizamu, prenoseći sve to uživo na Instagramu, Nermin je otišao u grad gdje je svirepo ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

U svom napadu ranio je i tri osobe. Prvo Nizaminog rođaka, kod kojeg se sa djetetom skrivala nakon što je pobjegla od nasilnika, Denisovu majku, kao i policajca koji je pokušao da ga zaustavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije