Nevjerovatni detalji: Policiji trebala 21 minuta da dođe do vikendice gdje je ubijena Nizama?

5
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatni detalji: Policiji trebala 21 minuta da dođe do vikendice gdje je ubijena Nizama?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sevlid Hurtić

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić je u srijedu, 16. augusta, održao sastanak s predstavnicama Upravnog odbora Sigurne mreže nevladinih organizacija, tokom kojeg je otkrio pomalo nevjerovatan detalj o ubistvu Nizame Hećimović. 

Tokom konferencije za medije poslije sastanka, Sevlid Hurtić je rekao: "Ima priča da je policijska patrola došla nakon 21 minutu od prvog poziva. To se traži, da se ne govori da policija ne radi. Ja ne mogu zbog jednog čovjeka reći da policija ne radi svoj posao.

Vas molim da se aktivirate, da pitate Ministra unutrašnjih poslova i oko stvari vještačenja telefona ubice i oko prvog poziva kada je provaljivao u kuću, koliko je trebalo policijskoj patroli.

Članovi BJJ Arene na prestižnom turniru u Abu Dhabiju osvojili četiri medalje

Članovi BJJ Arene na prestižnom turniru u Abu Dhabiju osvojili četiri medalje

Kada mi političari idemo za 21 minutu možemo stići od Gradčca pa do Srebrenika, a od policijske stanice od te kuće ima 2,3 kilometra, što znači da je policijska patrola mogla doći u roku od 3 do 5 minuta. Želimo i to da izađe u javnost." 

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. augusta, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića. Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za porodično nasilje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije