Potvrđeno: Poznato kada će građani Općine Stari Grad glasati za opoziv Ibrahima Hadžibajrića

0
N. Ž.
Potvrđeno: Poznato kada će građani Općine Stari Grad glasati za opoziv Ibrahima Hadžibajrića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Uhapšen Ibrahim Hadžibajrić

Inicijativa za opoziv Ibrahima Hadžibajrića, trenutnog načelnika Općine Stari Grad, prihvaćena je na prethodnoj sjednici vijeća ove općine, a sada je potvrđeno i koji će biti naredni koraci. 

Predlagač ove inicijative Vedad Deljković (DF) je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba objasnio koja je tačno procedura, odnosno šta će se dešavati u narednom periodu

"Kao što je i ranije bilo najavljeno da će Općinsko vijeće sačekati odluku suda o daljim mjerama protiv optuženog načelnika, tako smo i postupili. Danas, 9. juna, smo sazvali vanrednu sjednicu.

Vlada Crne Gore usvojila amandmane na prijedlog rezolucije o Srebrenici

Vlada Crne Gore usvojila amandmane na prijedlog rezolucije o Srebrenici

Na vanrednoj sjednici planiramo usvojiti sve neophodne odluke kako bi omogućli građanima da 23. jula kažu svoj stav.

Vijeće je već sa dvije trećine pokazalo da načelnik nema podršku vijećnika. Građani su ti koji će odlučiti (na referendumu, op.a.) da li žele i dalje ovakvo stanje s rukovodstvom općine u pritvoru ili da okrenemo novi list.

Ukoliko se građani 23. jule odluče za opoziv, CIK će u roku od 60 dana organizovati prijevremene izbore za načelnika Općine", rekao je Vedad Deljković. 

Vanredna sjednica će se održati u ponedeljak, 12. juna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije