Potvrđena optužnica protiv mostarske petorke zbog prostitucije i trgovine ljudima

1
FENA
Potvrđena optužnica protiv mostarske petorke zbog prostitucije i trgovine ljudima
Foto: FUP / Ilustracija - Nije prikazan događaj iz teksta

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) podiglo je optužnicu protiv protiv osumnjičenih Sade Đuguma, Adnana Šljivića, Alena Fale, Ismeta Vrce zv. Hipa, i Armina Pajića zv. Žoha, a koju je 15. marta Kantonalni sud u Mostaru u cijelosti potvrdio.

Optužnicom se Sadi Đugumu, Adnanu Šljiviću i Alenu Fali stavlja na teret da su tokom 2019. godine, pa do augusta 2021. godine, na području HNK-a, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi velike vrijednosti, uz upotrebu sile i ozbiljnih prijetnji, te uz upotrebu oružja, kao grupa za organizirani kriminal koju je organizirao i kojom je rukovodio Sado Đugum, počinili više kaznenih djela.

I to krivično djelo "organizovani kriminal" u vezi sa krivičnim djelom "iznuda", "izazivanje opće opasnosti", u vezi s krivičnim djelom "nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari" u povezanosti s krivičnim djelom "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", a optuženom Sadi Đugumu također se stavlja na teret izvršenje krivičnih djela "navođenje na prostituciju", "trgovina ljudima" i poticanje na kazneno djelo "ubistvo".

Uskoro će se dogoditi pomračenje Sunca: Evo koje će se čudne stvari desiti tokom ovog fenomena

Uskoro će se dogoditi pomračenje Sunca: Evo koje će se čudne stvari desiti tokom ovog fenomena

Pptuženi Ismet Vrce zv. Hipa tereti se da je počinio krivično djelo "nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari", dok se optuženi Armin Pajić tereti za pomaganje u izvršenju krivičnog djela "izazivanja opće opasnosti".

U Kantonalnom sudu u Mostaru 17. marta će se održati ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za produženje pritvora optuženom Sadi Đugumu, kao i prijedlogu za određivanje mjere zabrane napuštanja boravišta optuženom Alenu Fali.

Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

Optuženi Sado Đugum, Adnan Šljivić, Alen Fale i Ismet Vrce zv. Hipa višestruki su povratnici u počinjenju krivičnih djela, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK-a Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije