Akcija policije u Mostaru: Uhapšen sa 37 kg marihuane

0
Radiosarajevo.ba
Akcija policije u Mostaru: Uhapšen sa 37 kg marihuane
FUP HNK / Uhapšen sa 37 kg marihuane u Mostaru

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u Mostaru A.K. (1987) zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Saopćenju FUP-a HNK prenosimo u cijelosti:

Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Dana, 22.09.2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode lice inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine nastanjeno u Mostaru koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeno lice kojom prlikom je pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu (Cannabis Sativa L), kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljalo na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuiralo s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", navodi se u saopćenju FUP-a HNK.

Uhapšen sa 37 kg marihuane u Mostaru
FUP HNK: Uhapšen sa 37 kg marihuane u Mostaru

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije