U Cetinju potpisan Sporazum o saradnji između Arhiva BiH i Državnog arhiva Crne Gore

0
Fena
U Cetinju potpisan Sporazum o saradnji između Arhiva BiH i Državnog arhiva Crne Gore
Fena / Potpisivanje Sporazuma u Cetinju

Direktorica Arhiva Bosne i Hercegovine Danijela Mrda i direktor Državnog arhiva Crne Gore Danilo Mrvaljević potpisali su na Cetinju o saradnji između ove dvije arhivske institucije. 

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić koji je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje BiH i Crne Gore u različitim oblastima sa posebim osvrtom na oblast kulture, što ove dvije arhivske institucije manifestuju konkretnim Sporazumom, kao i opredjeljenošću za utvđivanju saradnje.

Kako kažu iz Arhiva BiH, Sporazum će svakako u narednom periodu otvoriti brojne oblasti u saradnji.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Razmjena stručnih iskustava, unaprijeđenje arhivske službe kao i zajednički projekti na očuvanju arhivske građe, organizovanje izložbi kao i drugi projekti od zajedničkog interesa sa posebnim akcentom na projekte prema EU fondovima bit će u fokusu dva arhiva u narednom periodu.

Delegacije oba arhiva održale su nekoliko sastanaka i dogovorile konkretne aktivnosti za naredni period.

Tokom posjete Državnom arhivu Crne Gore članovi delegacije Arhiva Bosne i Hercegovine obišli su zgradu Državnog arhiva na Cetinju kao i Historijskog arhiva u Kotoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije