Posljedice nakon poplava: Klizište ugrozilo put i mezarje u Sanskom Mostu

0
Radiosarajevo.ba
Posljedice nakon poplava: Klizište ugrozilo put i mezarje u Sanskom Mostu
Foto: Nezavisne novine / Klizište u blizini Sanskog Mosta

Novo klizište koje je ugrozilo lokalni put i obližnje mezarje pojavilo se na području sela Donji Kamengrad, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta.

Kako je kazao predsjednik mjesne zajednice Raif Karajković, od glavne putne komunikacije koja vodi u Sanski Most odsječen je veliki broj domaćinstava, pa su mještani primorani da koriste duže i alternativne pravce.

"Klizište se pojavilo poslije poplava i obilnih kiša, jedan dio puta je potpuno uništen, pa je saobraćaj ovim putnim pravcem obustavljen. Obavjestili smo nadležne institucije i očekujemo reakciju, kako bi se put popravio i život u selu normalizovao", kazao je Karajković.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Prema njegovim riječima, mještani su u strahu i za lokalno mezarje, budući da postoji opasnost da klizište načini veću štetu ukoliko opet dođe do obilnijih kišnih padavina, prenose Nezavisne novine.

Podsjetimo, poplave koje su pogodile Unsko-sanski kanton, prethodnih nekoliko dana uzrokovale su velike štete na stambenim objektima, infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu. Prema preliminarnim procjenama predviđa se da je šteta veća od dva miliona maraka.

Više o novim poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije