Dobre vijesti za Krajinu: Vodostaji svih rijeka na području USK u opadanju

0
FENA
Dobre vijesti za Krajinu: Vodostaji svih rijeka na području USK u opadanju
Foto: AA / Poplave u USK

Vodostaji svih rijeka na području Unsko-sanskog kantona su i dalje u konstantnom opadanju. Nastavlja se normalizacija stanja u gradovima i općinama u kojima je došlo do izlijevanja vodotoka.

Vodostaj rijeke Sane je u normalnim granicama i iznosi 218 cm, (kritična tačka je 311 cm), a rijeke Une u normalnim granicama i iznosi 96 cm, ( kritična tačka je 100 cm), navodi se u izvještaju do 10:00 sati Federalne uprave civilne zaštite.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,64 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje prije 24 sata nivo je viši za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 30,68 m3/s.

Prije 31 godinu poginuo je heroj Armije RBiH Smail Smajo Šikalo

Prije 31 godinu poginuo je heroj Armije RBiH Smail Smajo Šikalo

Vodostaji rijeka na području Srednjobosanskog kantona djelom su u stagnaciji i opadanju.

U Zapadno-hercegovačkom kantonu, vodostaj rijeke Trebižat, vodomjerna postaja Humac, vodostaj 306 cm jutros u 06:45 sati (280 cm redovna obrana od poplave) sa trendom rasta 0 cm. Sukladno Odluci od 16. maja, proglašene su vanredne mjere odbrane od poplave na poplavnom području rijeke Trebižat i rijeke Vrioštice od 15. maja, navodi se u izvještaju.

Više o novim poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije